dilluns, 29 d’abril del 2013

Jo denuncio


La societat catalana està experimentant una evolució cap a la independència a un ritme molt més accelerat del que s’esperaven els experts. Aquest augment de velocitat en el procés es deu, segurament, a la gran participació que va tenir la manifestació per a la independència celebrada el 11 de setembre de l’any passat a Barcelona. Davant aquesta resposta de la població catalana, el govern espanyol, ha iniciat un seguit de reformes en les lleis, amb la intenció de rebaixar el sentiment de nació dels catalans. Per intentar rebaixar-lo, estant atacant a un dels símbols més importants de qualsevol nació, la seva llengua.

Aprofitant que un col·lectiu de disset famílies de tot Catalunya, denunciaven que el seus fills no eren educats en castellà, volen reformar tota la llei educativa, amb la intenció de fer desaparèixer gairebé del tot el català de les aules. La proposta és tan incoherent com absurda: un total de disset famílies és una xifra insignificant per canviar una llei d’àmbit educatiu. Sense anar més lluny, en el País Valen cià es va donar la mateixa situació a la inversa, famílies demanant educació en català, però allà el col·lectiu era d’unes 1000 famílies aproximadament, i no se’ls va ni tant sols escoltar. La solució al problema ja es va oferir a les famílies: els seus nens tenien un professor especial, per a ells sols, dins de l’aula, que els hi traduïa i explicava en castellà al nen/a el què el professor català ensenyava a classe. Llavors els pares i mares dels nens es queixaven que els seus fills es sentien aïllats i diferents de la resta de companys.

És trist dir-ho, però s’ha de reconèixer que sembla que enlloc d’avançar, el govern del nostre país retrocedeix: aquests intents d’implantar el castellà com a única llengua de tot l’estat espanyol només s’havia intentat anteriorment durant una època com el franquisme, el qual no destacava precisament per la democràcia. Podem concloure doncs, que la societat en la qual vivim està totalment mancada de racionalisme i per a poder ser escoltat has de complir una norma bàsica, ser amic i/o tenir el mateix pensament que els òrgans de poder.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada