diumenge, 28 d’abril del 2013

Jo denuncio


El tema que denuncio és la manipulació que patim la societat actual pels governants, grans empresaris i banquers. La cosa en comú que tenen tots aquests grups són la gran quantitat de diners que tenen a diferència de les altres persones. La majoria de persones de la societat, pensem que controlem les nostres vides, que no estan condicionades per res en absolut, cosa que no és certa ja que controlen cada part de nosaltres, la nostra manera de vestir, les nostres aficions, el que és ser ven educat i altres coses de la vida quotidiana.

Un exemple ben clar és en els mitjans de comunicació, tots els tipus de modes estan ven organitzades pels grups mencionats anteriorment, per tal de que comprem tots els productes que ens són tan necessaris per la nostra vida quan en realitat podríem prescindir d’ells amb facilitat. En els mitjans de comunicació també ens manipulen inculcant-nos el sexisme, sobretot el masclisme, quan surten els típics anuncis publicitaris de productes de neteja amb dones fregant la casa perquè molts donin per suposat que és la seva feina com a dona, i també d’altres en que la gent no s’hi fixa tant, que són les notícies on les dones sempre han de ser boniques, de bon físic i joves, i els homes normalment solen ser de mitjana edat sense res envejable. Això, molts cops es troba en els esports, on la gran majoria d’esports més televisats i, per tant, amb més èxit, són esports amb equips masculins.
El racisme també és una manipulació clara. Un exemple podria ser l’odi que la gent sentim quan hem vist que a un immigrant li han ofert més ajudes econòmiques que a una persona nascuda al propi país quan els problemes econòmics entre les dues persones són els mateixos. Una de les causes del perquè fan això, a part dels pactes diplomàtics que hi puguin haver, és perquè les persones els envegem perquè la quantitat d’ajudes que els hi donen és major que les que ens donen a nosaltres (en alguns casos), i, perquè volen que ens enfrontem perquè estiguem més enfeinats odiant-nos entre nosaltres i no enfrontar-nos a qui provoca aquestes tensions entre races: els grups manipuladors. Encara que hi ha altres causes paral·leles del perquè del racisme.
Abans hem parlat dels esports, i són un altre gran exemple de manipulació en els mitjans de comunicació, és a dir, el futbol que sembla ser la única cosa que existeix en aquest planeta on van destinats moltíssims diners, i a aquests grups de persones manipuladores, només utilitzen el futbol com a eina de distracció i perquè les persones s’enfrontin entre elles i no amb els grups manipuladors de la societat.
I aquí arribem a una clara manipulació del govern espanyol amb el tema de la “catalanofòbia”. Està clar que la majoria d’espanyols han crescut pensant que els catalans som uns egoistes i el pitjor que hi ha a Espanya pel sol fet que tenim una nacionalitat forta i diferent (algunes de les causes de la independència). Aquest sentiment d’odi s’ha desenvolupat gràcies a canals i programes televisius que haurien d’estar prohibits pel govern per provocar odi contra la cultura catalana però en comptes de ser il·legalitats estan totalment permesos.
Aquestes són algunes de les manipulacions més òbvies que no tothom veu, i caiem a les seves trampes.

Ara bé, hem vist que ens manipulen, però, quina és la seva raó de pes per fer-ho? La gran quantitat de diners que s’"embutxaquen" dia a dia amb la nostra innocència, és a dir, que és degut al capitalisme.
El millor que podem fer les persones en aquests moments és intentar no caure a les seves mans, sent el màxim de lliures i independents possible, no deixant-nos influir i, sobretot, ignorar les tensions creades entre nosaltres ja que aquestes tensions, com hem pogut veure, les creen els grups manipuladors per separar-nos els uns als altres. Això ho fan per la por que tenen que tots unim forces contra ells ja que saben que nosaltres units som molt més forts que ells.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada