diumenge, 28 d’abril del 2013

Jo denuncio


Els avantatges de tenir poder:

Com tots sabem, vivim en un país en que la classe mitja està desapareixent; els rics són cada dia més rics mentre que cada vegada hi ha més pobres. Com és que cada vegada són més rics? I  més pobres? A què és degut això? Trobo que és un tema que cal denunciar, i sobre tot trobar-li una solució.

Una de les causes d’aquest enriquiment exagerat d’una part de la població és deguda a la corrupció. Però això no hauria arribat tant lluny si s’haguessin pres les mesures adequades en el moment adequat. Per posar un exemple, és com si tractéssim d’educar un nen, però en comptes de fer-ho com toca el malcriem i li permetem totes les coses que vol, fins a arribar al punt que això no seria sostenible de cap manera. Què ha passat amb els corruptes? Si s’hi s’haguessin castigat de la manera adequada no hi hauria corrupció, però clar, en aquest país és més important posar algú ha la presó algú que ha robat en un supermercat per menjar que no algú que ha estafat milions d’euros.

Quan vull dir els avantatges que té la gent que posseeix poder, és que tinc la sensació que tenen menys censures. Posem exemples: la policia va trobar al ex-alcalde Gallardón conduint a més de 140km/h. Resultat? No hi va haver multa. L’expresident Aznar és enxampat passejant gossos a una zona prohibida, on es multa a qui passeja els gossos a aquella zona. Resultat? No hi va haver multa. I com aquests, podríem seguir amb moltíssim casos, en que sembla que com més poder té la gent, menys els hi fan pagar de les seves sancions. Però en canvi, enxampen a un pensionista passejant el gos per la zona prohibida igual que a Aznar, i la multa és de 300 euros, és a dir, un problema per una persona que cobra tant poc al mes.

Els cassos de corrupció i de privilegis jo crec que van de costat, de la mateixa manera que no es sanciona igual a una persona normal que a una persona poderosa.

La manera de solucionar tots aquests problemes són que d’una vegada es sancionin les persones pel delicte comès, no pel nom que tenen. Que sancionin amb anys de presó a totes les persones que estan estafant el nostre país, omplint-se les butxaques de mentres que n’hi ha d’altres que no tenen res per menjar.  Tots els ciutadans espanyols hauries de ser iguals davant la llei. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada