diumenge, 28 d’abril del 2013

"Jo denuncio"



En un mal dia ens podem sentir desafortunats, ofegats de problemes i fins i tot incompresos, però realment és necessària aquesta preocupació, o simplement és l’egoisme que no ens deixa obrir els ulls? No gaire lluny de casa nostra podem trobar problemes reals, problemes que poden costar una vida, de veritat no els veiem?
Al món hi ha 1200 milions de persones en situació de pobresa extrema, la majoria es concentren sobretot en els continents d'Àsia i Àfrica, tot i que la pobresa està estesa arreu del món, incloent les riques ciutats industrialitzades.

La guerra, el colonialisme, l'esclavitud i les invasions, són les principals causes de la incapacitat de cobrir les necessitats bàsiques d’aquestes persones. A més a més, dins les causes de la pobresa, s’hi afegeixen la taxa alta de malaltia, que impedeix la productivitat i per tan la riquesa; l’apatia, és a dir la impotència que sent la gent davant d’aquest problema i que fa que no s’intenti posar-hi remei; i la corrupció que desvia les prestacions del seu destí; entre d’altres. 

L’ambició de les grans potències mundials per continuar creixent,  no presenten interès per aquesta situació perquè només miren pels seus propis interessos, i això suposa un impediment per la recuperació d’aquests països. Així doncs, aprofiten la instint de supervivència d’aquestes persones, explotant-les per a obtenir mà d’obra barata a part de les matèries primes que poden obtenir d’aquests territoris, a baix cost.

Un cop vistes les causes que provoquen la pobresa, podríem dir que la principal solució seria confiar en l’actuació dels polítics o els organismes estatals o internacionals per fer front a aquest problema, però és evident que és una realitat gairebé impensable. Per tant, proveir aliments, medicaments, roba i en general ajudes de tot tipus al tercer món és una acció que pot ser de gran ajuda i no és, en la majoria de casos, un gran sacrifici. Actualment disposem de molts organismes que faciliten qualsevol acte d’empatia i solidaritat, per tant els únics responsables de portar a terme el canvi del món, som nosaltres amb la manca de preocupació per allò que no ens incumbeix.  
Solidaritat, esforç i empatia són fonamentals per aconseguir un món millor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada