dimarts, 30 d’abril del 2013


"Jo denuncio"

M’agradaria que aquest breu escrit,pugui ésser reflexionat per part de vosaltres,alumnes i poble de Berga.
Pels vols de Maig i Juny, depenen del calendari cristià,la població de Berga s’hi prepara una gran bullícia,i no es cap altre que la Patum,o dit d’altre manera les Festes de l’Antiga Octava Corpus.
La finalitat d’aquest article no és fer una propaganda de la festa,ja que això ja s’ha fet,i trobo que massa i tot, això, que quedi clar , no vol dir que una festa que es remunta a l’època medieval,i que per tot bon Berguedà,es una de les millors festes del món ,dic de les millors,ja que ignorem altres com aquesta,sigui estimada i representada cada any per a tots nosaltres.
Un cop dit això comencem amb la meva denúncia:

A Berga es habitual sentir la frase ,“A Berga,es una merda,no hi ha res,excepte la Patum”,i que tots podem pensar,bé això ho ha dit algú de Manresa cap a baix,a on el Llobregat es brut ,però no, ho diem nosaltres mateixos,i per a mi,aquí està l’error.
A Berga hi ha moltes mes coses a part de la Patum,tenim l’anomena’t Balcó de Catalunya,és a dir Queralt,tenim entorns naturals únics que no sabem gaudir.
Aquest poble està mort,hi pot tenir culpa la crisi econòmica dels darrers anys,però també tots nosaltres,que ho hem deixat perdre, per exemple en no invertir amb altres idees i propostes,que també s’ha d’esmentar,  han estat inexistents.

Aquest podria ser un gran error,però encara ho és mes, la mentalitat característica de Berga&Rodalies , el  només pensar en Patum,encara que siguis a casa la iaia,el dia 26 de Desembre,menjant-te  el canelons  de Sant Esteve,i aquest és un exemple (real) que demostra la ignorància d’aquest poble.

Segurament poden sortir detractors d’aquest tema,hi si,crec que en sortiran. Ja que Berga també es coneguda,per alguna que altre censura imposada per algú,que com deia Miguel de Cervantes, “Cuyo nombre no quiero acordarme”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada