dijous, 2 de maig del 2013

Jo denuncio

Les curses de braus han sigut una tradició hispànica desde fa segles, considerada pels seus simpatitzans una pràctica artística i cultural que transmet el pur caràcter espanyol d'una forma valerosa i majestuosa.
Aquesta afirmació es podria acceptar a l' Espanya de fa 200 anys, però com la societat, l'economia, la manera de pensar, la cultura també ha d'evolucionar per molta tradició que diguem i les curses de toros són molt llunyanes a la mentalitat actual.


Aquest espectacle i la diversió que ofereix és comparable a la que vivien els romans al colisseu, una diversió sense sensibilitat, com si no hi hagués altra forma de entrenir-se que veure un animal és lidiat i humiliat per un home en que aquest decideix com i quan donar la mort del brau només per demostrar que és superior a tal. Cruelment, el brau, confús i derrotat l'únic que li queda és donar les seves ultimes forces per defensar-se davant la mort, és just pendre l'anima a qualsevol cos en vida per passar l'estona? Trobarem poques justificacions i de les poques amb uns arguments molt febles. Una d'elles, la més utilitzada; és que és una expressió artística, és art. Jo penso que l'art és l'accio de crear, donar originalitat al nostre entorn, expressar la visió del món i els nostres sentiments, no donar mort. I això últim és lo més celebrat al finalitzar una cursa, on després de batre el brau, el matador o assassí (Com vulgueu dir-ho) surt sobre les espatlles de la gent fardant de valerós, de batre un animal tant imponent com ell ha desitjat.

Penso que s'haurien de prohibir, ja que es pot dir que diu molt de la societat espanyola, la imatge d'aquells que hi assisteixen dient olé olé olé! I despres volen tenir el país entre els millors i es queixen del govern, per poder estar entre els millors és necessaria l'evolució i per poc que signifiqui economicament o en front el benestar social, si no esborrem tals barbaritats del passat com aquesta, ens quedem en aquest simbòlicament i tot. Per acabar vull mencionar que per sort a Catalunya el 28 de juliol de 2010  l'abolició de les curses de brausa va ser aprovada pel Parlament a partir d'una iniciativa legislativa popular. Encara que segurament gràcies també a la rabia de més d'un de tenir una cultura que no és ben be nostra dins del país. Sigui com sigui m'en alegro de que aqui no és practiqui, diu de nosaltres.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada