dimecres, 1 de maig del 2013

"Jo denuncio"


Avui en dia podem trobar moltes situacions i injustícies que haurien de ser denunciades i criticades. Però en aquest cas, ens centrarem en realitzar una crítica a la nostra societat.

Actualment, sembla com si la nostra vida estigui basada en una de les tesis dels sofistes: la hipocresia com a forma de vida i com a forma d’existència. Podríem definir la hipocresia com l'art de l'engany, de la mentida més bruta que un individu pot portar a la pràctica. No obstant això, la hipocresia també pot ser utilitzada per intentar amagar alguna cosa que no volem que la resta conegui. Podem estar davant individus que diuen defensar uns valors i creences que després no es porten a la pràctica.

Malauradament, a la vida pública i política cada vegada destaca més aquest “valor”. Com hem de fer cas a persones que ens enganyen contínuament? Com les hem de creure? Com podem tirar un país endavant, si els governants són els primers hipòcrites i nosaltres una colla d’innocents que no posem res en dubte?
Res és el que sembla i ja hem perdut el poder de saber distingir entre paraules vertaderes o falses. Simplement estem deixant de ser persones per convertir-nos en el resultats de l'engany.

Per començar a canviar la societat potser hauríem d’aprendre a anar contra corrent i actuar com els filòsofs de la sospita posant en qüestió els fonaments de la filosofia occidental (com ells deien) però aplicant a la nostra societat, i per tant, posar en qüestió els fonaments de la forma de vida i pensament mundial. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada