dimecres, 1 de maig del 2013

Jo denuncio


Realment som conscients de la situació que estem vivint entorn la nostra educació? En aquests moments, els estudiants no estem vivint un dels millors períodes en aquest àmbit. Si comparem la situació amb la dels anys anteriors, veurem que ara sortim constantment perjudicats per lleis, impostos, etc.; no obstant, tampoc podem queixar-nos massa ja que molts dels nostres avis no van poder rebre ni una educació mínimament decent.

Hi ha varis problemes que fan d’aquesta educació una educació no molt envejable.
Podríem començar explicant la causa per excel·lència d’aquests problemes, la crisi econòmica. A causa d’aquesta, els que en sortim principalment perjudicats som els alumnes. Som els que ens estem sense professor durant setmanes quan aquest ha hagut d’agafar la baixa; som els que patim les conseqüències del poc pressupost que arriba des del govern; nosaltres som els que hem de pagar els alts preus de les matrícules de la universitat, i moltes altres coses que no acabaríem. Tot i això, els professors també són els que han estat acomiadats de les escoles on potser havien treballat la major part de la seva vida o els que se’ls ha reduït la jornada, i així també el sou, per reduir despeses.
Altres problemes actuals que repercuteixen en la nostra educació, concretament en el cas de Catalunya, són les lleis que s’han redactat fa relativament poc al ministeri d’educació. Una d’elles, la que potser ha creat més rebombori social, ha estat la que obliga a les classe on hi hagi almenys un alumne que vulgui aprendre en castellà, impartir totes les assignatures en aquesta llengua. No hi ha res de dolent en que una família decideixi la situació que vol pels seus fills, però si ells tenen dret a rebre classes en castellà, els alumnes que la vulguin en català també tenen els seus drets. Així que, per democràcia, segurament sortiria guanyant la llengua de la nostra comunitat autònoma.

Podríem estar veient tots els perjudicis de l’educació actual durant una llarga estona, però el que realment hauríem de fer és solucionar la situació. Si el govern d’Espanya, enviés una part del pressupost que utilitza a coses que podrien ser prescindibles a l’educació, reduiríem en gran part els problemes actuals. També, si la generalitat tingués una mica més de llibertat de decisió per part del govern espanyol, segurament podríem ensenyar en la nostra llengua sense problemes. Així que, la principal causa que fa que la situació no canviï és l’actuació dels polítics entre d’altres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada