dijous, 2 de maig del 2013

Jo denuncio


La mala imatge que han tingut i tindrem sempre els caçadors.
Per començar cal recordar a tothom que la caça és un esport, cosa que molta de la gent que hi està en contra no sap.
M’agradaria saber què passaria si durant un cert temps es prohibís caçar. Un clar exemple del que passaria el trobaríem a Barcelona on hi ha una gran sobre població d’una de les espècies que es pot caçar, el porc senglar.
Com ja es pot suposar, a les rodalies de Barcelona està prohibit caçar a causa del perill al que s’exposarien les cases, els cotxes o els simples ciutadans. Per no parlar del mal que podrien fer i fan els senglars  si no es cacessin; aquests podrien provocar accidents de trànsit o destroces de mobiliari urbà, pel que fa a les rodalies de les ciutats. Al camp, però, moltes collites són destrossades, la qual cosa comporta una pèrdua de diners pels pagesos.
Aquest n’és un simple exemple, però a part de la caça major, on s’inclouen els porcs, cabirols, cérvols... També hi ha la caça menor on s’engloben tot tipus d’aus, com la perdiu, becada, guatlla, tudó... o els conills, llebres, guineus...
Així doncs, podem arribar a una fàcil i poc discutible conclusió, coneixent ja una miqueta la quantitat d’animals que es poden caçar: si es prohibís la caça molts d’aquests animals es reproduirien fins a formar una gran sobre població que podria acabar provocant  la desaparició d’algunes espècies i comportar un gran nombre de perills (ja esmentats anteriorment).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada