dijous, 2 de maig del 2013

JO DENUNCIO


Jo vull denunciar el “bullying” a les escoles. Per començar avui en dia quasi bé tothom sap què significa aquest terme però penso que ningú li dóna gaire importància. 
La paraula "bullying" s'utilitza per a descriure diversos tipus de comportaments no desitjats per nens i adolescents, que consisteixen en fer bromes pesades, ignorar o els atacs personals, i fins i tot els abusos seriosos. De vegades és un individu qui fa "el bullying", o una colla. Però aquestes situacions resulten força comunes als col·legis i instituts, i poden arribar a ser molt nocives per a qui les pateix, generalment en silenci i en solitud. El més important no és l'acció en si mateixa, sinó els efectes que produeix entre les seves víctimes. Ningú ha de subestimar la por que un nen/a o adolescent intimidat pot arribar a sentir. Per tant, aquestes situacions d'assetjament o intimidació són aquelles en la qual un alumne/a està exposat, de forma repetida i durant un temps, a accions negatives que porten a terme altres companys. 
L'assetjament psicològic és el que deixa  més empremta en la víctima, donant lloc a seqüeles que van des de les alteracions de la conducta fins al bloqueig intel·lectual i emocional que poden portar a un tractament psicològic o psiquiàtric. En casos extrems com a quedat tristament patent, es pot arribar al suïcidi.
Pel que fa a la resta de la classe, es converteixen en testimonis muts, o sigui, aquells que ho veuen tot... i no fan res per evitar-ho. Aquests alumnes són, d'alguna manera, culpables si no fan res per aturar la violència, perque hi ha l'obligació d'auxili.
Sovint els alumnes testimonis es veuen amenaçats pel grup assetjador a mantenir la boca tancada. La víctima rep agressions físiques i, els testimonis, agressions  psicològiques.  I doncs apareix una espiral de violència cada cop més alta, si no hi ha ningú que l'aturi. Cal posar-hi remei i el més aviat possible. I es que la trista realitat es que els testimonis muts prefereixen la postura més còmode davant de l'assetjament: deixar fer. Pensen que si hi intervenen seran els següents. Son uns covards? Jo penso que sí... però encara més covards són els qui fan "bullying".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada