dimecres, 1 de maig del 2013

Jo denuncio


Per tenir un animal o una mascota a casa, s’ha de ser conscient que té unes necessitats essencials i que en el moment que et compromets a tenir-lo, et compromets a cuidar-lo i a mirar de satisfer les seves necessitats. Malauradament, l’abandonament de mascotes, constitueix encara avui en dia un important problema en la nostra societat: cada any s’abandonen milions d’animals de companyia al món sencer. Molts d’aquests animals acaben morint ja sigui atropellats a carrers i carreteres, morts de fred o deshidratats de calor, sacrificats per entitats governamentals, etc. És un greu problema que enlloc de disminuir, incrementa exponencialment.

Són molts els nens i nenes que demanen tenir una mascota, com per exemple un gos, a casa. En molts casos, se’ls compleix el desig. Aquesta decisió que sembla tant simple, té unes conseqüències que s’han de tenir en compte alhora de prendre-la. En el cas del gos t’has de comprometre, evidentment, a alimentar-lo, a fer-li un lloc a casa teva, a treure’l a passejar dos o tres cops al dia, a portar-lo al veterinari regularment, a mantenir-ne el seu higiene, etc. Són tot de factors que molts propietaris no es plantegen a l’hora d’introduir aquest nou individu en la seva rutina. A més a més, també cal tenir en compte que tot això suposa una despesa. Aquest és un altre factor important ja que l’actual crisi que estem vivint fa que cada cop hi hagi més abandonaments. Un clar exemple és a Lleida on els abandonaments de gossos van pujar un 40% el 2012 respecte l’any anterior.  Encara que a simple vista no ho pugui semblar, la xifra de gossos abandonats ha realitzat un increment notable. I no cal centrar-se només en gossos: un simple passeig pels carrers d’una ciutat demostren  clarament la gran quantitat de gats que corren per tot arreu.
A això, cal sumar-hi la manca d’informació que tenen moltes persones abans d’adquirir el seu animal de companyia, sobretot si es tracta de mascotes exòtiques, com ara camaleons. Són animals que no estan fets per ser animals de companyia i que tenen unes necessitats especials que en molts casos no són satisfetes.
Així doncs, vull posar de manifest o denunciar la falta de consciència de la gent a l’hora d’adquirir un animal ja que penso que no s’entén com hi ha persones que són capaces d’abandonar un ésser que en molts casos pot arribar a ser molt estimat. També pretenc fer adonar que els animals no són com els objectes que quan te’n canses pots desfer-te’n o oblidar-te’n sinó que en el moment que decideixes fer-te càrrec d’una mascota, adquireixes unes responsabilitats que s’han de complir.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada