dimecres, 1 de maig del 2013

"JO DENUNCIO"


Quina és la importància dels diners? Si ens hi parem a pensar, depèn bàsicament de la que li dóna la societat en la qual vivim. Pertanyem a una societat on sense diners és difícil poder-hi subsistir i per tant els hi donem una importància vital.

El tema que denuncio és principalment, aquest. A vegades es dóna tanta importància als diners que priva de fer coses per beneficiar-nos a tots.  La nostra societat avança sempre i quan hi hagi una rendibilitat econòmica al darrere.

Tot i que ho podem trobar en molts àmbits, en un dels camps on es pot veure clarament és en el de la indústria farmacèutica.  S’estan fent molts avenços i s’estan descobrint molts nous medicaments que aconsegueixen aturar i reduir determinades malalties. Moltes vegades el què es busca és convertir-les en cròniques perquè així els afectats es converteixen en els principals clients.  Ara bé, el què s’hauria d’aconseguir és curar-les i possiblement se’n podria trobar la cura o, en algunes ocasions, potser ja s’ha trobat. A partir d’aquí entra en joc la rendibilitat econòmica que hi ha al darrere: si hi ha beneficis per a l’empresa no hi haurà problema i el  medicament s’acabarà treien al mercat. Si no és rendible s’arxivarà com un de tants casos d’investigació fallida. I no parlem de quan es tracta de fer un medicament que pot salvar moltes vides en un país del tercer món. Allà no podran pagar les despeses que costa la seva fabricació.

No estem jugant, es tracta de vides humanes i com a mínim en això hauríem de ser responsables i deixar una mica de banda el valor del diner.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada