dijous, 2 de maig del 2013

JO DENUNCIO

La  vida està repleta d’injustícies,que són constants en el nostre dia a dia. Aquestes, però augmenten en el tercer món .I nosaltres ,des dels països occidentals, que suposadament estem més desenvolupats tecnològica i econòmicament ,i ens erigim com a impulsors del creixement i del desenvolupament del món, ens en despreocupem . Aquest passotisme envers els països més pobres, ens rebaixa , ens desqualifica, ens treu aquest “títol” que ens hem autoproclamat de  països desenvolupats.
On esta el desenvolupament, si veient les desigualtats que hi ha en el planeta no actuem ? Ja que ens considerem més desenvolupats, ens podríem preguntar com podem fer per millorar les condicions de vida dels més febles. Aquest  seria un símbol verdader de la nostra capacitat d’ajuda. 
Un dels casos més evidents de desprestigi és el de les farmacèutiques. Per tant, jo les denuncio. Aquestes tenen tots els mitjans per a aconseguir medicaments i vacunes contra  malalties que causen milions de morts cada any, com per exemple la malària, però no n’ investiguen una vacuna. La pregunta evident: i perquè ? Bàsicament perquè l’ únic interès de les farmacèutiques és el de guanyar diners, no el de salvar  i millorar la qualitat de vida de persones.
En els països que estan afectats per aquesta malaltia no hi ha prou renda  per càpita per  que la població es pugui permetre pagar per una vacuna.
Per tant,el plantejament de les farmacèutiques és “perquè invertir si no en puc treure benefici” .Aquest capitalisme, aquest  afany per a enriquir-se , ens demostra que el planeta està regit majoritàriament per criteris estrictament econòmics i capitalistes , que donen més importància als diners que a les persones  . Que la societat està repleta de grans corporacions farmacèutiques , que priven a les persones que no poden pagar-ho   d’ un dels drets fonamentals de les persones que és el dret a la salut . Que el món està composat per humans, que estem deshumanitzant-nos,  que donem més importància al tenir que al ser. Persones que no sabem que allò que aporta major  felicitat és el fet de donar   i compartir amb els demés .  A causa d’aquests individus, que posseeixen alts càrrecs de grans i influents empreses, el món es veu privat de una de les característiques innates del ésser humà que es viure en societat compartint tot allò que es posseeix amb les persones del teu voltant, sense importar sexe,ni raça, ni cap altre característica. Crec que si tots féssim això faríem que la felicitat del món s’elevés de manera exponencial i viuríem molt millor en el planeta Terra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada