dijous, 2 de maig del 2013

Jo denuncio

L’educació és la base fonamental per un país que vulgui progressar  ja que els alumnes d’avui seran el motor del demà.

Avui en dia, sembla que no es doni tanta importància a l’educació, ja que és el  sector que rep la major part de retallades, cosa totalment incompatible amb el progrés i el benestar econòmic d’un país, ja que sense una bona educació la gent no pot formar-se bé i per tant els hi espera un futur molt negre.

Primer de tot, m’agradaria dir que malgrat la situació de crisi que vivim, l’educació hauria de ser, igual que la sanitat, dos conceptes en que no s’hauria de retallar o almenys no tant com ho estan fent. Ens trobem que aquí Catalunya quan un professor agafa la baixa no en ve un altre fins al cap de 10 dies mínim i això perjudica molt els alumnes , ja que són ells els que perden classes i això porta unes conseqüències de no arribar als coneixements intel·lectuals als quals s’hauria d’arribar i provoca també molt més fracàs escolar i baix rendiment acadèmic.

Seguidament també vull dir que ha arribat un punt en que la gent ha de pagar preus altíssims per anar a la universitat i no tothom s’ho pot permetre ja que la situació és la que és.  La universitat hauria de ser accessible a tothom que volgués continuar formant-se ja que si no s’afavoreix  el nivell de formació de professionals propis, l’economia continuarà estancada perquè sempre dependrem de països externs.

En conclusió, un país que no inverteix en educació és un país que no inverteix en futur,  es necessiten professionals i gent formada en tots els aspectes de la vida laboral, humana i social, per tal de ser competitius en totes les branques de la societat, tant cultural, com en la investigació, com en el terreny industrial, comerç, sanitat,... L’educació és el pilar on es recolza el futur de les nostres generacions, i sense aquesta estem condemnats al fracàs. Per això, els polítics haurien d'analitzar més bé la situació, deixant de banda els interessos partidistes, focalitzant els seus esforços en no tantes retallades en aquest aspecte i invertir-hi més recursos econòmics, treient-los d'altres àmbits que són de menys importància.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada