dijous, 2 de maig del 2013

JO DENUNCIO


Com puc pagar-me la matricula universitària? Un estudiant d’una família de renda baixa pot estudiar? Perquè ens ho posen tant difícil poder estudiar? I fan pagar fins a un màxim d’un 66% més del que es pagava fins ara? Perquè hem de ser els estudiants que ho hem de pagar tot?

Actualment, estudiar a l’ universitat cada dia es més cara. Volen aconseguir que només estudiïn aquells que tenen un bon capital a casa seva i els altres no puguin. És per això que jo denuncio  que l’ educació és un dret universal i no pot ser que només els rics es puguin treure una carrera en alguna universitat espanyola. Per tant,  cada vegada menys la gent no es podrà treure una carrera ja que no s’ho podran permetre per problemes econòmics, i és perdran molts talents de totes aquestes persones.

Podríem dir que la causa de tot això és la crisi, que principalment l’Estat espanyol ens fan pagar uns impostos força alts(un 21% d ’IVA) que majoritàriament els pagar gairebé tots els catalans, ja que som els que tenim més recursos econòmics de tot Espanya.
En el moment en que van publicar que augmentarien les taxes universitàries  el govern estatal va anunciar que pretén contribuir a estalviar uns 3000 milions d’euros que l’ Estat s’ha proposat retallar en educació i aproximar l’ aportació econòmica que fa cada alumne al cost real dels estudis. Per tant, el govern ha decidit, que d’ ara endavant els universitaris paguin entre un 15% i un 25% dels estudis en funció del que decideixi cada autonomia.

Com a solució de tot plegat penso que apujar els preus no és una bona estratègia  sinó que seria millor invertir en la innovació i en els futurs professionals i emprenedors. A més a més, tot això de fer créixer la taxa universitària posen en risc els estudis de joves amb pocs recursos que no poden gaudir de les beques, ja que cada vegada més hi posen més clàusules i així no ens permeten poder entrar en el varem per accedir a la beca.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada