dijous, 2 de maig del 2013

JO DENUNCIO


Actualment ens trobem en una situació molt nefasta en quan a l’educació. Els estudiants, ens estem trobant que cada vegada tenim menys facilitats i més obstacles  a l’hora de cursar estudis especialment universitaris.

La gran majoria de carreres ha allargat el seu període de formació, moltes de les beques que s’oferien han desaparegut i les matrícules gairebé han triplicat els seus preus. Com si això no fos suficient, la crisi en la qual ens trobem, està afectant a la gran majoria de famílies, ja que moltes d’aquestes han passat a cobrar uns salaris més baixos o fins i tot a quedar-se sense feina i això juntament amb l’augment dels impostos dificulta encara més a la capacitat de poder afrontar tots aquests costos.

Tot i així, les conseqüències de la qual esdevenen tots aquests problemes no acaben aquí. De fet, això ens està abocant a la creació d’una societat cada cop més inculta.
Les escoles cada vegada tenen menys mestres, degut a això, el nombre d’alumnes per classe és més alt, fet que dificulta la atenció dels estudiant que tenen ganes d’aprendre i els recursos són més limitats. Abans hi havia gent que treballava per costejar una part d’aquests estudis, no obstant això,  el nombre d’aturats no ajuda a poder combinar els estudis amb la feina.  En definitiva, la manca de recursos i els pocs llocs de treball ens porta pel camí de convertir-nos en “ni-nis” ( joves que ni estudien ni treballen).

Potser una possible solució seria que els polítics deixessin d’embutxacar-se diners a tort i a dret, buidessin els comptes que els espanyols tenen als paradisos fiscals i es dediquessin per primer cop, a fer una política on l’educació començant ja des de primària fos una prioritat i possiblement el dia de demà tindríem una societat ven culta i capdavantera, si més no, millor que la que tenim ara!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada