dijous, 2 de maig del 2013

JO DENUNCIO

Avui en dia, l'anglès és una llengua internacional, una llengua important per comunicar-nos entre les persones dels diferents països, i que és una llengua que estem aprenent tots els estudiants. I per tant, cada vegada hi ha més gent que es vol treure certificats per demostrar el seu nivell d'anglès per entrar a les universitats més prestigioses, per buscar feines més qualificades, etc.

Ara ve, per fer la prova de FCE, necessita 189 euros per la matrícula, per la prova de l'IELTS, uns 193 euros, i per la prova de CAE, uns 207 euros. Potser aquests preus per algunes famílies no és res més que una part dels seus salaris, però per les famílies que no tenen prou recursos econòmics crec que ja no són tan justos. I la pregunta és: És necessari posar un preu en les proves?

Per l'altra banda, per entrar les universitats més posicionades del món, es necessita un nivell d'anglès determinat, i per demostrar-ho, s'ha de fer algunes proves com les que he citat anteriorment. Per tant, tenen un cost, i això vol dir que aquelles persones que no han fet o que no han aprovat no són prou intel·ligents per accedir-hi?

Com a conclusió, crec que les llengües són les riqueses que tenim, i si utilitzem cada vegada més anglès, l'extinció de les altres llengües s'accelerà. Amb això no vull dir que parlar anglès és dolent, però crec que és necessari expressar els nostres pensaments amb les nostres pròpies llengües.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada